Skip to content
Back to Recipes

Zeleni rezanci s lososom u teriyaki umaku

Zeleni rezanci s lososom u teriyaki umaku

Sastojci (2 Br. osoba):

  • 1 srednja tikvica
  • 15 ml vode (±1 žlica)
  • 250 g fileta lososa
  • 15 ml teriyaki paste ili umaka (±1 žlica)
  • 10 ml prženih sjemenki sezama (±2 žličice)
  • Po želji za posluživanje
  • kriška limete ili limuna, čili ili nori pahuljice ​

Vrijeme pripreme: 10 min.

Vrijeme kuhanja: 2 min. 30 sec.

Razina zahtjevnosti: lako

Prosječni trošak: srednji

Priprema:

  • Pomoću pomagala Handy Spiral spiralizirajte tikvice u špagete. Stavite ih u Mikrodeliciju. Prelijte ih s 15 ml / 1 žlica vode.

  • Stavite losos na zelene špagete. Premažite teriyaki umakom i
    posipajte sezamom.

  • Stavite poklopac i kuhajte u mikrovalnoj pećnici 2 min. 30 sek. na 900 vati ili dok losos ne bude kuhan po vašoj želji. Po želji povrh iscijedite citruse po izboru, pospite čili ili nori pahuljicama.

Napomena: