Skip to content
Back to Recipes

Umak od jogurta i crvene paprike

Umak od jogurta i crvene paprike

Sastojci (4 Br. osoba):

  • 100 g crvene paprike (oguljene, očišćene od sjemenki i izrezane na komade) (±⅔ šalice)
  • 30 ml maslinovog ulja (±2 žlice)
  • 15 ml senfa (±1 žlica)
  • 15 ml soka od limuna (±1 žlica)
  • 150 g običnog jogurta (±⅔ šalice)
  • sol i papar po želji

Vrijeme pripreme: 5 min.

Vrijeme kuhanja: 0 min.

Razina zahtjevnosti: lako

Prosječni trošak: niski

Priprema:

  • Stavite crvenu papriku u sjeckalicu SuperSonic Visoki Turbo Chef, opremljenu s nastavkom oštrica. Poklopite i povucite konopac dok se sve ne nasjecka.

  • Dodajte preostale sastojke i ponovno izmiješajte.

  • Poslužite odmah uz željene sastojke za umakanje (povrtne štapiće, škampe itd.), ili kao salatni preljev ili čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi pohranjenoj u hladnjaku.

Napomena: