Ingredients (6 people):
- 1 glavica crvenog luka
- 250 g cherry rajčica
- 6 avokada (ne previše zrelih)
- 30 ml limunovog soka (±2 žlice)
- 2 naranče
- 6 fileta bijele ribe (±125 g svaki)
- sol i papar
- 4 grančice korijandera (sitno nasjeckani)
- 30 ml maslinovog ulja (±2 žlice)
Preparation time: 30 min.
Cooking time: 15 min.
Difficulty: easy
Preparation:
Zagrijte pećnicu na Th 6 / 180°C bez konvekcije, a zatim stavite silikonsku podlogu za pečenje na hladnu rešetku pećnice ili metalni protvan, te ostavite sa strane.
Ogulite luk, prerežite ga na pola i narežite na kockice koristeći Super rezač s velikom rešetkom.
Svaku cherry rajčicu prerežite na pola.
Prerežite svaki avokado na pola, uklonite koru i sjemenku te skupite unutrašnjost svake polovice žlicom, a zatim narežite na kockice koristeći Super rezač s velikom rešetkom. Prelijte limunovim sokom kako biste izbjegli oksidaciju.
Ogulite naranče i izrežite ih na kriške.
Riblje filete stavite na silikonsku podlogu za pečenje, posolite i popaprite i na svaki filet stavite 3-4 kriške naranče. Pecite u pećnici 15 min.
U velikoj tavi pirjajte luk na maslinovom ulju 2-3 min. na jakoj vatri. Dodajte cherry rajčice i nastavite prijati 1 min. Dodajte avokado narezan na kockice, nasjeckani korijander, sol, papar i pirjajte 2 min. lagano miješajući.
Ribu poslužite s mješavinom luka, rajčice i avokada.
Additional Note: