Skip to content
Back to Recipes

Pileći burgeri s korijanderom i jalapeno papričicom

Pileći burgeri s korijanderom i jalapeno papričicom

Sastojci (4 Br. osoba):

  • 4 mlada ili zelena luka (grubo nasjeckani)
  • 1 svežanj korijandera
  • 1 jalapeño papričica (sa sjemenkama)
  • 2 češnja češnjaka
  • 450 g mljevene piletine ili puretine
  • 1 limeta (očišćena i ocijeđena)
  • 5 ml mljevenog kima (±1 žličica)
  • 5 ml mljevene paprike (±1 žličica)
  • 50 g naribanog sira po izboru (±½ šalice)
  • sol i papapr po želji
  • Za posluživanje
  • Burger peciva, guacamole, zelena salata, rajčica narezana na ploške, narezani crveni luk, meksički ljuti umak...

Vrijeme pripreme: 15 min.

Vrijeme kuhanja: 16 min.

Vrijeme mirovanja: 10 min.

Razina zahtjevnosti: lako

Prosječni trošak: niski

Priprema:

  • Stavite mladi luk, korijander, jalapeno papričicu i češnjak u SuperSonic Extra Chef i sve sitno nasjeckajte.

  • Stavite nasjeckani sadržaj iz sjeckalice i sve ostale sastojke u zdjelu za miješanje i miješajte dok se svi sastojci potpuno ne sjedine.

  • Smjesu ravnomjerno podijelite na 4 dijela i pomoću pomagala Hamburger Press oblikujte pljeskavice.

  • Za pečenje pomoću MicroPro Grill-a:
    Stavite 2 pljeskavice u MicroPro Grill. Stavite poklopac na
    roštilj u nisku poziciju u mikrovalnu pećnicu na 4 min. na 900 vati. Preokrenite pljeskavice i stavite u mikrovalnu još 4 min. ili dok ne postignu zlatnu boju i ispeku se do kraja tj. do unutarnje temperature od 74°C. Ponovite sve s preostale 2 pljeskavice.

  • Za pečenjje na ploči štednjaka:
    Zagrijte veliku tavu na srednje jakoj vatri, dodajte malu količinu ulja
    ukoliko je potrebno. Pljeskavice pecite 5-6 min. Okrenite pljeskavice i pecite ih 5-6 min., ili dok pljeskavice ne dostignu unutarnju temperaturu od 74°C.

  • Pljeskavice izvadite iz tave i ostavite da odstoje 5-10 min. prije posluživanja.

  • Pljeskavice poslužite u burger pecivima s nadjevima po želji.

Napomena: