Ingredients (4 OSOBE):
- 1 pileći batak
- sol i papar
- 1 list lovora
- 1 češanj češnjaka
- 200 g krumpira
- 100 g mrkve
- 200 g crvene cikle
- 1 luk
- 300 g kupusa
- 25 g paste od rajčice
- 1.5 l vode
- 40 g maslaca
- Za posluživanje
- nekoliko listića začinskog bilja
- feferon
- mladi luk
- kiselo vrhnje
Preparation time: 30 min.
Cooking time: 50 min.
Standing time: 15 min.
Difficulty: average
Preparation:
Stavite pileći batak u UltraPro 3,5 l. Dodajte sol, papar, lovorov list i oguljeni češnjak.
Ogulite povrće i narežite ga pomoću MandoChefa: krumpir u štapiće (9;9), mrkvu i ciklau u julienne (1;6), zatim luk i kupus na ploške (1/zaključano).
Dodajte mesu u UltraPro povrće sljedećim redosljedom: kupus, krumpir, ciklu, mrkvu i luk.
U Magic mixeru 350 ml pomiješajte pastu od rajčice s 200 ml vode i ulijte smjesu u Ultr Pro.
Dodajte povrh komadiće maslaca ii vodu dok ne prekrijete povrće. Nemojte miješati.
Poklopite i stavite u mikrovalnu 20 min. na 600 vati.
Zagrijte pećnicu na 220°C i u njoj dovršite kuhanje juhe još 30 min.
Ostavite da odstoji cca. 15 min.
Pileći batak izvadite iz juhe, otkostite i narežite na male komadiće prije nego što ga vratite u juhu.
Poslužite s malo začinskog bilja, ljutim papričicama, mladim lukom i kiselim vrhnjem.
Additional Note:
Savjet: Sljedeći dan je ova juha još ukusnija.