Ingredients (15 PALAČINKI):
- 400 g jabuka (± 1 lb)
- 1/2 limuna (naribana korica i iscijeđeni sok *)
- 3 jaja
- 150 ml mlijeka (± 2/3 šalice)
- 120 g šećera (± 1/2 šalice)
- 250 g višenamjneskog brašna (± 1 1/2 šalice)
- 1 prstohvat soli
- 3 ml praška za pecivo (± 1/2 žličice)
- 3 ml cimeta (po želji) (±1/2 žličice)
Preparation time: 10 min.
Cooking time: 20 min.
Difficulty: easy
Preparation:
Jabuke ogulite i odstranite sjemenke, a zatim ih naribajte u Ultimativnu zdjelu za miješanje 2 l.
U naribane jabuke dodajte naribanu koricu i iscijeđeni sok* limuna, zatvorite posudu, a zatim protresite kako bi se jabuke i limun ravnomjerno izmiješali kako biste izbjegli oksidaciju. Ostavite po strani.
Dodajte preostale sastojke u Ultimate zdjelu za miješanje 3,5 l,
zatvorite i dobro protresite horizontalno 10 puta, a zatim protresite vertikalno gore-dolje 30 sek. Smjesa bi trebala biti prilično tekuća.Dodajte grubo ribane jabuke i završno promješajte lopaticom
dok se svi sastojci dobro ne sjedine.-
U lagano namašćenoj ili neprianjajućoj tavi (približno 28 cm), pecite smjesu na srednje jakoj vatri, stavljajući za jednu palačinku u tavu kutljačom cca. 30 ml / ± 2 žlice. Svaku palačinku razmaknite kutljačim. Pecite po 3 palačinke odjednom, otprilike 2 min. sa svake strane.
Smjesa daje 5 serija od po 3 palačinke.SAVJET:
* Upotrijebite Zaštitu od prskanja na zdjeli, sa različitim dijelovima Kuhinjskog pomagala: za ribanje jabuka, za ribanje korice limuna i za cijeđenje limuna.
Additional Note: