Skip to content
Back to Recipes

LEDENI KOLUT OD VANILIJE I JAGODE

LEDENI KOLUT OD VANILIJE I JAGODE

Sastojci (8 Br. osoba):

  • 1 mahuna vanilije
  • 200 ml punomasnog vrhnja (vrlo hladnog)
  • 200 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • 300 g jagoda
  • 2 bjelanjaka
  • 75 g šećera

Vrijeme pripreme: 15 min.

Vrijeme kuhanja: 0 min.

Vrijeme mirovanja: 8 h

Razina zahtjevnosti: lako

Prosječni trošak: niski

Priprema:

  • Pomoću Kuhinjskog noža razdijelite mahunu vanilije po dužini i ostružite sjemenke.

  • Pomoću Brzog Chefa umutite hladno punomasno vrhnje dok se ne stvrdne. Dodajte sjemenke vanilije, pola kondenziranog mlijeka i lagano promiješajte Silikonskom lopaticom. Ostavite smjesu po strani u Vrču za miješanje
    2 l.

  • Jagode isperite i odstranite peteljke. Stavite ih u Visoki Turbo Chef i miješajte dok ne postane glatka smjesa. Dodajte preostalu količinu kondenziranog mlijeka i ponovo promiješajte.

  • U čistom Brzom Chefu istucite bjelanjke dok se ne učvrste. Dodajte šećer i umutite još par sekundi. Pomoću Silikonske lopatice nježno stavite sadržaj iz Visokog Turbo Chefa u snijeg od bjelanjaka.

  • U Prstenasti kalup naizmjence lijevajte u slojevima 2 smjese.

  • Zamrznite na najmanje 8 h.

  • Za lakše otkalupljivanje koristite spužvicu ili mali ručnik natopljen toplom vodom pa prebrišite njime vanjski dio
    prstena. Za najbolju teksturu vašeg sladoleda izvadite iz kalupa 10 min. prije posluživanja.

Napomena: