Sastojci (8 Br. osoba):
- 1 mahuna vanilije
- 200 ml punomasnog vrhnja (vrlo hladnog)
- 200 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
- 300 g jagoda
- 2 bjelanjaka
- 75 g šećera
Vrijeme pripreme: 15 min.
Vrijeme kuhanja: 0 min.
Vrijeme mirovanja: 8 h
Razina zahtjevnosti: lako
Prosječni trošak: niski
Priprema:
Pomoću Kuhinjskog noža razdijelite mahunu vanilije po dužini i ostružite sjemenke.
Pomoću Brzog Chefa umutite hladno punomasno vrhnje dok se ne stvrdne. Dodajte sjemenke vanilije, pola kondenziranog mlijeka i lagano promiješajte Silikonskom lopaticom. Ostavite smjesu po strani u Vrču za miješanje
2 l.Jagode isperite i odstranite peteljke. Stavite ih u Visoki Turbo Chef i miješajte dok ne postane glatka smjesa. Dodajte preostalu količinu kondenziranog mlijeka i ponovo promiješajte.
U čistom Brzom Chefu istucite bjelanjke dok se ne učvrste. Dodajte šećer i umutite još par sekundi. Pomoću Silikonske lopatice nježno stavite sadržaj iz Visokog Turbo Chefa u snijeg od bjelanjaka.
U Prstenasti kalup naizmjence lijevajte u slojevima 2 smjese.
Zamrznite na najmanje 8 h.
Za lakše otkalupljivanje koristite spužvicu ili mali ručnik natopljen toplom vodom pa prebrišite njime vanjski dio
prstena. Za najbolju teksturu vašeg sladoleda izvadite iz kalupa 10 min. prije posluživanja.
Napomena: