Skip to content
Back to Recipes

KROKETI OD RIŽE I SIRA

KROKETI OD RIŽE I SIRA

Sastojci (24 Br. osoba):

  • 90 g sira (ementaler ili parmezan)
  • 270 g riže za rižoto (Arborio) (±1⅓ šalice)
  • 700 ml vode (±2¾ šalice)
  • 30 g neslanog maslaca (±2 žlice) (omekšanog)
  • sol i papar
  • Paniranje
  • 30 g krušnih mrvica (±¼ šalice)
  • 65 g sira (parmezan ili ementalera)

Vrijeme pripreme: 15 min.

Vrijeme kuhanja: 38 min.

Vrijeme mirovanja: 20 min.

Razina zahtjevnosti: lako

Prosječni trošak: niski

Priprema:

  • Ukupnu količinu sira (90g i 65g) naribajte pomoću pomagala Chef Grati N.G., ali odvojite količine za rižu i za paniranje.

  • Isperite i ocijedite rižu pomoću cjedila dok voda ne postane bistra.

  • Dodajte rižu i vodu u Veliko kuhalo za rižu, poklopite i kuhajte u mikrovalnoj 16-18 min. na 600 vati. Ostavite da miruje 5 min. Ako ostane vode na dnu Kuhala za rižu, ponovno stavite u mikrovalnu na 1-2 min.

  • Dodajte maslac, naribani sir, sol i papar, pa miješajte dok se maslac ne sjedini i potpuno otopi. Neka odstoji 10-15 min., ne čekajte puno duže jer će smjesa postati previše kruta te će postati teže grabiti.

  • Izvadite rešetku iz pećnice i zagrijte je na Th 7-8 / 220°C / 425°F s konvekcijom.

  • Za paniranje: Koristeći SuperSonic Extra Chef, pomiješajte krušne mrvice i naribani sir, pa ulijte u posudu srednje veličine.

  • Stavite Silikonsku podlogu za pečenje s rubnicima na hladnu rešetku pećnice ili na metalni lim za pečenje.

  • Koristeći Višenamjensku žlicu za porcioniranje srednje veličine, zagrabite krokete, uvaljajte ih u smjesu krušnih mrvica i sira, a zatim stavite na podlogu za pečenje.

  • Pecite cca. 20 min. Poslužite kao samostalno predjelo ili kao predjelo uz zelenu salatu.

Napomena: