Sastojci (4 Br. osoba):
- 4 fileta grdobine (± 150-180 g svaki)*
- sol i papar
- 3 žličice limunovog soka (± 15 ml)
- 100 g matovilca
- 50 g oraha
- 100 ml maslinovog ulja
- 1 žličica senfa (± 5 ml)
- 1 žličica suncokretovog ulja (± 5 ml)
Vrijeme pripreme: 15 min.
Vrijeme kuhanja: 25 min.
Razina zahtjevnosti: prosječno
Prosječni trošak: srednji
Priprema:
Prethodno zagrijte pećnicu na 200°C / Th 6-7.
Filete grdobine posolite, popaprite i pokapajte limunovim sokom.
Matovilac pažljivo operite i osušite u Jumbo salati za van (centrifugi za salatu). Matovilac i orahe stavite u Extra Chef i fino nasjeckajte. Za kraj dodajte maslinovo ulje i senf te posolite.
Silikonskim kistom namažite uljem UltraPro 3,3 l , a zatim premažite ribu sa smjesom iz Extra Chefa.
Poklopite i pecite u pećnici otprilike 25 min. Nakon prvin 12 min. kuhanja, uklonite poklopac.
Poslužite s tjesteninom kuhanom u mikrovalnoj pećnici ili uz povrće kuhano na pari pomoću MicroGourmeta.
Napomena:
*upitajte u svojoj ribarnici za opcije iz održivih izvora.