Skip to content
Back to Recipes

Gratinirana grdobina uz pesto od matovilca

Gratinirana grdobina uz pesto od matovilca

Sastojci (4 Br. osoba):

  • 4 fileta grdobine (± 150-180 g svaki)*
  • sol i papar
  • 3 žličice limunovog soka (± 15 ml)
  • 100 g matovilca
  • 50 g oraha
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 1 žličica senfa (± 5 ml)
  • 1 žličica suncokretovog ulja (± 5 ml)

Vrijeme pripreme: 15 min.

Vrijeme kuhanja: 25 min.

Razina zahtjevnosti: prosječno

Prosječni trošak: srednji

Priprema:

  • Prethodno zagrijte pećnicu na 200°C / Th 6-7.

  • Filete grdobine posolite, popaprite i pokapajte limunovim sokom.

  • Matovilac pažljivo operite i osušite u Jumbo salati za van (centrifugi za salatu). Matovilac i orahe stavite u Extra Chef i fino nasjeckajte. Za kraj dodajte maslinovo ulje i senf te posolite.

  • Silikonskim kistom namažite uljem UltraPro 3,3 l , a zatim premažite ribu sa smjesom iz Extra Chefa.

  • Poklopite i pecite u pećnici otprilike 25 min. Nakon prvin 12 min. kuhanja, uklonite poklopac.

  • Poslužite s tjesteninom kuhanom u mikrovalnoj pećnici ili uz povrće kuhano na pari pomoću MicroGourmeta.

Napomena:

*upitajte u svojoj ribarnici za opcije iz održivih izvora.