Ingredients (12 OSOBA):
- 250 g keksa ili graham krekera
- 150 g maslaca (otopljenog) (±⅔ šalice)
- 250 g čokoladnog namaza od lješnjaka (otopljenog)
- 400 g krem sira (omekšalog)
- 30 g šećera u prahu (±¼ šalice)
- 1 prstohvat soli Za posluživanje (opcionalno)
- svježe bobičasto voće, naribana čokolada, prženi lješnjaci
Preparation time: 15 min.
Cooking time: 0 min.
Standing time: 2 h
Difficulty: average
Preparation:
Stavite kekse ili graham krekere i otopljeni maslac u SuperSonic Extra Chef. Povlačite konopac dok ne usitnite kekse u mrvice.
Mrvice stavite u Pravokutni silikonski kalup i čvrsto pritisnite mrvice na dno. Stavite u hladnjak dok se mrvice ne stegnu.
U zdjelu za miješanje dodajte otopljeni čokoladni namaz od lješnjaka, omekšali krem sir, šećer u prahu i sol. Miksajte dok se sastojci potpuno ne sjedine.
Ulijte smjesu za cheesecake u Pravokutni silikonski kalup, povrh kore. Pomoću Silikonske lopatice zagladite vrh kolača od sira. Stavite u hladnjak na 2 h ili dok se ne stegne.
Lagano izvadite cheesecake iz kalupa na pladanj za posluživanje. Narežite i poslužite posipano s naribanom čokoladom, sjeckanim pečenim lješnjacima i svježim bobičastim voćem.
Additional Note: